グローバル観光学科ブログ RSS

2019/07/30 17:30:00 教員紹介:廣岡裕一先生

• Category教員紹介
  • Posted byStudent Reporter
みなさん、こんにちは!グローバル観光学科2年次生の加藤理有です!今回は、廣岡裕一先生にインタビューしてきました!

① ご出身はどちらですか?
京都生まれです。

② 先生のご専門を教えてください。
旅行契約です。原点は旅行業でそこから観光全般を専門としています。

③ 学生のうちにしておいた方が良いことは何ですか?
大学内でも、大学の外でも人脈を作る、広げることが大切だと思います。大学内にとどまらず、様々な場所に行くことで将来確実に役に立ちます。そして、自分と同じタイプの人間では無い人と付き合うことをお勧めします。(先生はしていませんが、生きて行くうちで分かったそうです。)日本各地に知り合いがいるので、情報交換がしやすいというのは、利点だと思います。

④ 好きな食べ物を教えてください。
炭水化物が大好きです。今日のお昼はおにぎりを2ついただきました。

⑤ 最後に、学生に贈りたい言葉をお願いします!
特に無いですかね〜。

Hello, everyone! I’m Ria KATO. I'm in my second year majoring in global tourism studies. So today, I would like to introduce Professor HIROOKA from our department based on the interview I had with him.

① Where are you from?
I’m from Kyoto.

② What is your specialty?
My specialty is travel contract. First of all, I started out from the field of travel industry and wind up covering the overall tourism issues.

③ What do you think are the important things students should do in university?
I think the important things are to connect and expand your personal connections both within and outside the university. Going out to different places will definitely give you benefits in your future. In addition, I will give you a little advice on how to network with people. I recommend you develop connections with those who are very different from you (Hirooka sensei hadn’t done it, but he told me that he learned about this wisdom through his life.) I have so many friends all over in Japan. That means it is really easy and useful for me to exchange information.

④ What is your favourite food?
I like carbohydrates. I had 2 rice balls for lunch today.

⑤ Do you have any particular quotes that you want to share with your students?
Well… nothing comes up.

• 廣岡裕一先生