グローバル観光学科ブログ RSS

2019/07/19 01:10:00 教員紹介:吉兼秀夫先生

• Categoryお知らせ
  • Posted byStudent Reporter
皆さん、こんにちは!グローバル観光学科2年次生の遠藤櫻です。
私は吉兼秀夫教授にインタビューをしてきました。

① ご出身
山口県生まれ東京育ち、現在、奈良県明日香村在住です。

② 専門

観光社会学、観光における「図と地」論、エコミュージアム。

③ 好きな言葉
なんとかなる。自分の人生を通して、諦めずに挑んだから上手くやれたと学んだから。

④ 好きな食べ物
日本酒。お寿司、エスカルゴ。

⑤ 学生のうちにしておくべきこと
沢山失敗すること。失敗や面倒臭いことから価値が生まれるから。また、沢山の人と関わりを持つこと。

Hello, everyone. My name is Sakura Endo. I am a sophomore in Global Tourism Studies. Today, I would report about Professor Hideo Yoshikane.

① Where are you from?
I was born in Yamaguchi and raised in Tokyo and currently live in Asuka Village, Nara.

② What do you specialize in?
I specialize in Tourism Sociology and the theory of “figure and ground” in tourism. And also, I am researching about eco-museum.

③ Could you tell me your favorite words?
“ Everything will be OK in the end” Through my life, I learned that I did well because I never gave up.

④ What is your favorite food?
Rice wine(sake) , escargot and Sushi.

⑤ What do you think are the important things students should do in college?
The greatest lesson is failure. Failures and troubles bring meaningful worth. It is also important to engage with many people.
  • 吉兼秀夫先生