グローバル観光学科ブログ RSS

2019/06/24 19:20:00 教員紹介:南博史先生

• Category教員紹介
  • Posted byStudent Reporter
みなさん、こんにちは! グローバル観光学科2年次生の宮本千晴です。
半袖がちょうどいい季節になって来ましたね。
体調など崩していませんか?

さて、今回私は南博史先生にインタビューをしてきました。
南先生は博物館の学芸員資格課程をご担当で、本学の国際文化資料館の館長もつとめておられます。

①ご出身はどちらですか?
京都市伏見区出身です。

②先生のご専門は何ですか?
考古学、博物館学、総合政策科学です。実践の現場で直面している課題を、考古学や博物学を使って、解決したりしています。

③好きな食べ物を教えてください。
好きな食べ物はバナナです。ほとんど毎日朝食にたべます。

④学生のうちにしておいたほうが良いことは何ですか?
びっくり箱をたくさん開けてみてください。授業の中や大学内、サークル内にあるびっくり箱を探して、開けてください。みなさんには、いろいろなことに挑戦して、それを継続していってほしいです。

⑤学生に送りたい言葉は何ですか?
送りたい言葉というよりは、自分で好きな言葉を見つけてほしいてす。そのために、読書をしてください。漫画でも本でも構わないので、本を読み、自分を助けてくれる言葉をそれぞれ見つけてみてください。

Hello,everyone! I’m Chiharu Miyamoto in Global Tourism Studies. Today,I would like to report about the interview I had with Professor Minami from our department.

①Where are you from?

I am from Fushimi Ward, Kyoto City.

②What is your specialty?

My specialties are Archaeology, Museum Studies, and Science of Policy and Management. I solve questions which I face in the practical field by using the knowledge and methodology of Archaeology and Museum Studies.

③What is your favorite food?

My favorite food is a banana. I always eat bananas for breakfast.

④What do you think are the important things students should do in college?

I would like students to try to find and open their "jack-in-the-boxes" that could be found in classes, on campus, and during their club activities. I hope you will challenge various things and continue to do so.

⑤Could you tell me your favorite words you would like to tell students?

I hope students will find their favorite words by themselves. I suggest that you read as much as possible. I think it’s good to read even comics. You can find your favorite words through reading books.
  • 南博史先生