グローバル観光学科ブログ RSS

2019/06/15 14:40:00 教員紹介:戴 智軻先生

• Category教員紹介
  • Posted byStudent Reporter
皆さん、こんにちは!グローバル観光学科2年次生の遠藤櫻です。
私は戴 智軻教授にインタビューをしてきました。

① ご出身
中国の上海です。

② 専門
社会情報学、中国語圏のマスメディアについて。
観光の分野ではディスティネーションイメージの形成について。

③ 好きな言葉
知行合一 :明の時代の陽明学の言葉。意味は、実践や経験を伴い知を得ること。

④ 好きな食べ物
和食全般(主に魚料理)
四川料理、東北料理

⑤ 学生のうちにしておくべきこと
好きなものでいいので、なるべく沢山の本を読むこと。また、異文化を持つ人と接すること。

Hello, everyone. My name is Sakura Endo in Global Tourism Studies. Today, I would like to report about the interview I had with Professor Dai Zhike from our department.

① Where are you from?
I am from Shanghai, China.

② What do you specialize in?
I specialize in Social Information Studies.

③ Could you tell me your favorite words?
“the unity of knowledge and practice” It means gaining knowledge with practice and experience. It is a theme of Yangmingism.

④ What is your favorite food?
I like Japanese food, especially I like fish cuisines. And also, I like Chinese food such as Sichuan and Northeastern cuisines.

⑤ What do you think are the important things students should do in college?

I suggest you read many books as much as possible. And furthermore, it is important for you to contact with those who have different cultures.
  • 戴先生ご出身地の中国上海