グローバル観光学科ブログ RSS

2019/06/13 10:40:00 教員紹介:Eric Hawkinson先生

• Category教員紹介
  • Posted byStudent Reporter
 エリック先生へのインタビュー

出身はどこですか?
アメリカのアリゾナ州のTucsonです。(日本全体の面積から北海道を除く面積と同じくらいの大きさ。)グランドキャニオンで有名ですが、私の家からは車で8時間かかります。

Where are you from?
Tucson, Arizona in the southwest of the United States.  Arizona is famous for the Grand Canyon, but it is about an 8 hour drive by car from my home.

専門はなんですか?
専門はテクノロジーデザインです。VRやARも作っています。教育にどのようにITが使えるかを教えたりもしています。実は、YouTubeのアカウントをたくさん持っています。

What is your research of concentration?
I think a lot about the design and use of technology, more specificaly the use of augmented and virtual realities and how we can use them to teach and learn.

好きな食べ物はなんですか?
チーズとビールと焼酎です。特に、ブルーチーズとsharp cheddar cheese が好きです。お好み焼きや、たこ焼きなど、何にでもチーズをかけます。焼酎は麦焼酎が好きです。

What is your favorite food?
I love cheese, I eat too much of it. I love cheese in my Japanese food too, like cheese in my takoyaki or okonomiyaki.

学生のうちに何をしておいたらいいか?
道に迷ってみてください。大学生時のまだ、自分が何をしたらいいか分からない時に、何も予定を立てずに旅行に行ったり、出かけたりしてみてほしいです。そして、いろいろな経験をしてください。学生のうちは失敗してもいいので、いろいろなことに挑戦して欲しいです。私は、日本に来て免許を取った後、何も予定を立てず、3、4時間車を運転して鳥取まで行きました。鳥取砂丘にも行き、今ではいい思い出です。

What do you think students should do during their college years?
One important thing to do is go get lost. College life is a great chance to try new things and meet new people, and let life's unexpetedness allow for the unpredicitable discovery.  So get lost, get really lost, and see what adventures you find.

どんな言葉が好きですか?
好きな言葉は「能ある鷹は爪を隠す」です。理由は、名前のエリック・ハーキンソンの「ハーク(Hawk)」が鷹(hawk)と同じつづりであることと、「鷹」という漢字が好きだからです。自分のことをあまり表に出さないという意味がとても素敵です。

What is your favorite phrase?
Well because of my last name, I really liked the kanji of 'hawk' for a long time. That led me to a famous Japanese phrase - 'No aru taka wa, tsume o kakusu' - which litteraly translates as 'The talented hawk conseals his talons'. A less direct translation is that a talented person keeps her true talents in reserve, which closely relates to a common phrase - 'Still waters run deep'.  I struggle with this, but think its important, as I am very happy to share my work and knowleadge, but if I want to learn it many times it'll be better to just listen.