グローバルスタディーズ学科ブログ RSS

2022/03/24 15:00:00 Seminar “The United Nations and the World: And Inside Look“

• Categoryイベント
  • Posted byProf. Takaaki Miyaguchi
On 5 March, an online seminar titled “UN Seminar” was successfully organized as part of the orientation event that had been postponed several times.

The seminar started at 8 am and lasted until 1 pm. This half-day seminar was organized and co-hosted by Global Studies Syndicate based in New York City, which has extensive network and experience with the United Nations and other international organizations.

The main aim of this seminar was to share and discuss the important issues of the international society through the lens of top officials of various international organizations. The invited special speakers were: the former Chief of the Office of Internal Oversight Services at the United Nations; Senior Evaluation Officer at the Independent Evaluation Office of United Nations Development Programme; and the Director of the Independent Evaluation Office of Global Environment Facility. Altogether, the seminar has covered a very critical set of global themes that the international society has to address with urgency, i.e. peace and humanitarian affairs, environment and sustainability, and poverty alleviation and development.

During this live session, connecting New York City and Washington DC simultaneously, as many as 140 students joined eagerly listening to what these speakers had to say. And at the end of each speaker’s lecture, there was a very lively Q&A session where the students have cast many pertinent questions, e.g. the ones concerning the Ukraine crisis and what the international society can and should do.

All the speakers were very impressed with the interest and enthusiasm of Global Studies students and said that they felt hopeful to see such aspiring and talented youths in Japan.

Knowing the world and seeing it through multiple, different perspectives are the first steps toward becoming a changemaker, the motto of the Department of Global Studies. Similar events are being planned to further stimulate the Global Studies students within and outside the campus.