グローバルスタディーズ学科ブログ RSS

2021/12/20 12:50:00 The 15th Annual Morita Cup and The Mainichi Cup Pair Presentation Contest on Japanese culture

• Categoryイベント
  • Posted byAaron P Campbell, Associate Professor, Department of Global Studies Chair
We are pleased to announce that two second-year students in the Department of Global Studies, Ena Kambashi and Narumi Shimamoto, took third place in The 15th Annual Morita Cup and The Mainichi Cup Pair Presentation Contest on Japanese culture on Saturday, December 18. The contest featured ten pairs of participants from eight different universities in Japan. The title of Ms. Kambashi and Ms. Shimamoto's presentation was The Color and Sound of Nature in Japan. They showed many examples of how nature is reflected in Japanese culture through traditional Japanese colors and in the Japanese language itself in the form of onomatopoeia.

Both students worked hard to research their topic, prepare their presentation, and deliver it in front of a live audience, both on campus and online. Watch their presentation now on YouTube.

The pairs presentation contest is an annual event held by the Department of British and American Studies and the Career English Department at the Junior College, both of Kyoto University of Foreign Studies. Read more about it or watch the video.

We are all very proud of the efforts and performance of these two talented students in our Global Studies department. Well done Ena and Narumi!